افزایش ۲ برابری سطح زیر کشت کلزا در آذربایجان غربی

0

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: سطح کشت کلزا در استان با افزایش نزدیک به صددردصدی به چهار هزار و ۳۲۱ هکتار رسیده است.

4510323

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: برنامه ابلاغی برای سال زراعی جاری پنج هزار هکتار است که سطح قرارداد چهار هزار و ۵۹۲ هکتار و سطح کشت شده چهار هزار و ۳۲۱ هکتار است و سطح سبز سطح سبز بیش از ۹۵ درصد از مزارع مطلوب ارزیابی می شود.

شهبازی گفت: پیش بینی تولید در سالجاری بین ۱۲ تا ۱۴ هزارتن است که قیمت خریدتضمینی هر کیلوگرم ۳۵۰ هزار ریال و سطح زیرکشت سال گذشته ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار است.

وی درادامه افزود: میزان تولید سال ۱۴۰۲ چهار هزار و ۵۰۰ تن بود و افزایش سطح کشت سال ۱۴۰۳نسبت به ۱۴۰۲ حدود ۱۰۰ درصد پیش بینی می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بااشاره به اینکه  کلزا یک محصول استراتژیک در کشور محسوب می‌شود گفت:این دانه روغنی در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم می‌شود.

کشت مداوم گندم در زمین باعث کاهش توان افت قابل توجه میزان تولید گندم می‌شود از این رو برای جلوگیری از این روند باید محصول دیگری را در تناوب کشت گندم به عنوان کشت جایگزین در نظر داشت و بررسی‌های علمی نشان می‌دهد دانه روغنی کلزا بهترین نوع محصول در این زمینه است.

وی افزود: افزایش تولید محصول، مصرف کمتر بذر، ارزش اقتصادی مناسب از دیگر مزایای کشت کلزا در مزارع است که باعث شده تا در کانون توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: کشت کلزا موجب می‌شود تا از آب بارندگی و آب سبز استفاده شود و با کشت آن در تناوب کشت با گندم ۲۵ درصد تولید گندم در سال بعد افزایش می‌یابد.

شهبازی افزود: این محصول یک محصول اقتصادی و به صرفه است چرا که قیمت آن دوبرابر قیمت خرید تضمینی گندم است.

کلزا یکی از گیاهان روغنی است که دانه آن حاوی ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن و ۲۵ تا ۳۵ درصد پروتئین می‌باشد که به دلیل ترکیب مناسب اسید‌های چرب غیراشباع و درصد اندک اسید‌های چرب اشباع شده همانند زیتون جزو با ارزش‌ترین روغن‌های خوراکی است.

پروتئین موجود در کنجاله کلزا نیز در تغذیه دام و طیور استفاده می‌شود.

کلزا اوایل تابستان در آذربایجان غربی برداشت می‌شود، کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *